onsdag den 9. juni 2010

'En personlig sag'

Peter Robinson har haft sin kriminalkommissær Alan Banks på banen siden 1987. Hvis du er krimilæser, er der 18 romaner i samlingen. Og hvis du også er krimiskriver, findes der nok ikke en mere erfaren forfatter at studere. Link til den omfattende engelske bibliografi her (Fantasticfiction).

Krimimessen 2010 Peter R var et af de store navne i år. Og DR Krimiklubben havde gjort et flot forarbejde. Omkring 20 læsere fik status af 'testlæsere' af denne bog. 'Test Reader'-betegnelsen fik PR til at trække på smilebåndet men undlade at ryste på hovedet. Jeg var med i flokken. Vi kunne under seancen, der blev styret til perfektion af Kåre V. Poulsen, rejse os fra stolen og stille spørgsmål, eller få spørgsmålene læst op af Kåre. Hvis du vil opleve de bevægede minutter, link her og lyt eller download.

Mail-interview af Lone Hansen, som jeg er fan af, giver en formidabel indsigt i Peters metoder. Link til krimisiden.dk her, hvor du også får en dansk bibliografi.

'En personlig sag' er eminent håndværk med to centrale temaer. Det ene er Banks' relationer til bror Roy; det andet tema er kvindehandel (som var højaktuelt, da bogen oprindeligt udkom på engelsk). Den engelske titel er 'Strange Affair', som er taget fra sangen af samme navn. Med vidunderlige Linda Thompson ved mikrofonen. PR bruger ofte sangtitler. Lindas mand, musikeren Richard, begge bekendte af PR, har også lagt navn til 'Did She Jump Or Was She Pushed'. Now there's a title!

Alan Banks er til tider sløv i betrækket. Jeg har nogle gange haft lyst til at sige 'Tag dig dog sammen, mand!' Men han hører ikke efter. Nu må vi se, om Stephen Tompkinson, der skal spille Banks i kommende filmatiseringer, kan få mere liv i fyren. inspectorbanks.com finder du her.

Foto taget af den både smukke og charmerende Mette (Forum), doing PR for PR on the day. Og tak for det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar