mandag den 2. februar 2009

goodreads for everybody

Goodreads fangede min opmærksomhed i lørdags. Og så gik den weekend! Og hvis du ikke har hørt om det website, med 40.000.000 bogtitler og 4000 grupper, alene i Books and Literature, you haven’t lived! Jeg blev totalt bjergtaget af det fantastiske udvalg.

Personlige oplysninger består ganske enkelt af en anmodning om en mail-adresse og dit valg af password. Du kan sende et billede af din kat og kalde dig selv for Catrine, eller du kan vedgå dit rigtige navn, som jeg gjorde. Dog med en forvanskning. Preb – for Preben. Men jeg blev aldrig kaldt andet i UK, så det lyder bekendt i mine ører. Ingen grund til at lægge et CV frem, selvom visse grupper gerne ser en personlig intro.

Grupperne For mig er grupperne noget ret specielt. Eksempelvis er jeg medlem af On Fiction Writing (hvor jeg selvfølgelig har efterladt et par ubevingede ord), Hemingway’s Short Stories, Older Writers (might as well admit to that), 221B Baker Street (sounds familiar?) og 1001 Books You Must Read Before You Die. Sidstnævnte noget ambitiøst, taget i betragtning at jeg nok kun mestrer mellem 50 og 60 pr. år! Og husker min dåbsattest alt for godt. Men afsæt lige de næste 15-20 år, så kan du nå det. (Og, i parentes, jeg er også medlem af Erotic Enchants, men den gruppe er, lidt uventet, meget kysk.) Grupperne kan være public or private.

Når man joiner en gruppe, får man ret til at skrive kommentarer. Og der kommer et kor af velkomster, så man straks føler sig hjemme. Så hvis du lider af ensomhed, eller er træt af dine egne (Just kidding!), så har du her straks venner. Gruppen med 1001 Books… har netop nu 5165 deltagere. Afraid of crowds? Hope not.

Listerne Dem er der masser af. På Velkomstsiden finder du The worst books of all time, hvor 7007 har stemt på 1172 bøger (om tre sekunder passer de tal ikke mere). Også Best Books Ever. Du kan stemme, og du behøver ikke være enig med nogen.

Boghylderne Du kan også bruge Goodreads til at slå en bog op. Det er her de 40 mio. kommer ind. Tast for eksempel Stieg Larsson, så får du ’The Girl with the Dragon Tatoo’ i 34 udgaver.

Hvis du linker til GOODREADS nederst på siden, kommer du fluks til alle herlighederne. God fornøjelse!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Velkommen indenfor på min krimiblog. Jeg kan jo se, vi har en del læseoplevelser til fælles, men hvad skriver du? - krimier?

  SvarSlet
 2. Kære Dorte H
  Tak for din hilsen!
  Ja, jeg skriver krimier (politi- og spændingsromaner) og har flere gange forsøgt at gøre det klart for forlag, at her kommer den næste bestseller! De vil bare ikke høre efter!

  SvarSlet