mandag den 29. marts 2010

'En torn i øjet'

Julie Hastrup er en nyere stjerne på krimihimlen. Og en funklende en af slagsen. ’Torn’ er en god læseoplevelse.

Konstruktionen er lige efter min smag. Og med en sympatisk hovedperson – som du sikkert også vil synes om. Nemlig Rebekka – Bekka – Holm, 35. Hun er normalt efterforsker hos Rigspolitiets Rejsehold, men bliver sendt til Ringkøbing (hvor hun kommer fra og har oplevet en traumatisk barndom). Hun har sans for forbrydelsens psykologi, og den indsigt bliver der hårdt brug for i det vestjyske.

Researchen er helt i toppen. Julie H har magtet, med sin journalistbaggrund, at stille de rigtige spørgsmål til de rigtige eksperter, så politimiljøet virker absolut troværdigt.

Synsvinklerne skifter lige så hurtigt som vejret her i Kerteminde. Men det vænner man sig til. Og bortset fra et sjældent ’headhop’ og et par steder, hvor vi ikke straks ved, hvem næste afsnit handler om, så kører sprog, handling og personbeskrivelser på velsmurte skinner.

Krimimessen 2010 med Julie Hastrup og mange andre krimiskrivere finder sted lørdag den 10. og søndag den 11. april i Horsens, i det gamle statsfængsel. (Hvis du er ny til krimiskrivermiljøet, don’t miss it!) Du kan se programmet ved et tryk her.

’Det blinde punkt’ er næste bind i serien om Bekka – og nok også om hendes kærlighed til politikollega Michael Bertelsen. Og du og jeg kan lytte til og beundre Julie H på Krimimessen om søndagen kl. 13.30 – i Snedkeriet. Der er bebudet i alt tre romaner, men vi kan jo håbe på flere.

Optakten til ’Torn’ er krimidyster. Se selv:

4 kommentarer:

 1. Tak for anbefalingen.

  Jeg må jo indrømme, det ikke er blevet til så meget med skandinaviske krimier på det sidste. Jeg har haft for travlt til at passe min blog ordentligt og til at komme på biblioteket, og så er det letteste jo at snuppe en af de britiske fra hylden. Jeg køber meget sjældent nye, danske bøger - de er uhyrligt dyre. Jeg ville ønske vi havde et amazon.dk med gode, brugte krimier :D

  PS: er det tilladt at prale en lille smule? Jeg har solgt min første lille bid fiktion lige for nylig:
  http://www.everydayfiction.com/lollipop-by-dorte-hummelshoj-jakobsen/

  SvarSlet
 2. Tak for din hilsen, Dorte.
  Enig med dig! De danske bøger er for dyre.

  Og stort TILLYKKE med LOLLIPOP, en rigtig god historie.
  Bedste hilsner
  Preben

  SvarSlet
 3. Hei!

  Jeg gleder meg til å se hva du publiserer her neste gang. Kanskje er det noe av det du skrev på stranden idag?

  Alt godt,
  Thomas J.R. Marthinsen
  (nordmannen på stranden i Kerteminde)

  SvarSlet
 4. Hej igen, Thomas!
  Koseligt at træffe dig. Flot initiativ.
  Ja, der vil komme et par nye blog-ting snarest.
  Fortsat god fornøjelse på vores dejlige Sydstrand.
  Bedste hilsner
  Preben
  PS Held og lykke med din forfatterkarriere!

  SvarSlet