onsdag den 16. september 2009

Jessica Page Morrell on Writing

I 2008 savnede jeg et par newsletters fra Jessica. Jeg mailede og bad om dem. Fik et venligt svar og den triste oplysning, at hun var kommet ud for en bilulykke og ikke kunne arbejde. Jeg sendte straks en hilsen med god bedring. Heldigvis er Jessica (photo courtesy of Edmund Keene) nu igen i fin form og har lige udgivet endnu en bog om kunsten at skrive. Link her til hendes website, hvor du bliver inviteret til at modtage hendes stærkt motiverende monthly newsletter The Writing Life. Og link her til hendes blog The Writing Life Too.

Jeg kan også varmt anbefale hendes bøger, hvoraf jeg er bekendt med fire.

'Thanks, But This Isn't For Us - A (Sort of) Compassionate Guide to Why Your Writing Is Being Rejected' (2009) Vi skulle umiddelbart tro, dette er bogen om afslag og balsam for sårede skrivesjæle. Men nej. Bogen er en vidtspændende vejledning i at lære af fejl og undgå de værste bommerter. Hvert kapitel afsluttes med QUICK AND DIRTY TIPS, der dækker alt fra FOR WRITING AN OPENING THAT CAPTIVATES til FOR EDITING AND REVISION. Guiden bærer tydeligt præg af Jessicas mange års erfaring som writing coach. Link her til det i øvrigt anbefalelsesværdige Editor Unleashed for et uddrag.

'Bullies, Bastards & Bitches: how to write the bad guys of fiction' (2008) fokuserer udelukkende på skurken/skurkinden. Med tonsvis af eksempler og forslag til læsning.

'Between the Lines: master the subtle elements of fiction writing' (2006) Hvor 'Thanks...' handler om at rette fejl, går denne bog i dybden med det skriveteknisk elementære. Som at deltage i et langvarigt, fascinerende skrivekursus.

'Writing Out the Storm' (1998) er et godt middel mod skriveblokering. 54 korte kapitler med konstant opmuntring. 'Put Writing First', 'Set Goals' og 'Writing is a Job' - for blot at nævne tre af de mange emner, der kan hjælpe dig med at ride stormen af.

Citater Jessica og jeg er passionerede samlere, du med måske. Alle de nævnte bøger er propfulde med kloge citater, der giver stof til eftertanke. Et eksempel, hentet i 'Between the Lines':

My task which I am trying to achieve is, by the power of the written word, to make you hear, to make you feel - it is before all to make you see. That - and no more, and it is everything.
- Joseph Conrad

2 kommentarer:

  1. Det er altid godt at høre nyt fra dig, og tak for nogle fine links denne gang. Jeg har skyndt mig at gemme linket til hendes interessante blog, hvor jeg er sikker på, jeg kan lære et par ting.

    SvarSlet
  2. Tak for de pæne ord, Dorte.
    Og for linket til det excellente It's a Crime! (Or a Mystery).

    SvarSlet