søndag den 12. april 2009

SAXO.com tilbyder forfatterskole

Forleden gjorde Helle T (krimiskriver med kønne øjne der ser alt det nye og spændende for skrivende folk) mig opmærksom på en gratis skole, som har denne adresse: http://www.saxo.com/forfatterskole/.

Tilmelding og forløb Du kan stige på lige nu. Skolen har åben fra den 14. april og vil løbe over 10 uger. Hver tirsdag får vi stillet en opgave, som skal besvares senest den følgende søndag. Mandag udvælger lærerne tre besvarelser, som de kommenterer online, så vi alle kan lære det.

Hvem er så lærerne? Ida-Marie Rendtorff og Daniel Zimakoff hedder de erfarne undervisere. Link til omtalen af deres meritter via skolens hjemmeside og se deres imponerende CV’er. Vi er i stærke hænder.

Lektionerne vil omhandle en lille historie til at begynde med. De følgende ni runder kommer vi ind på sanser, fortælle-telt, konflikt, plot, personkarakteristikker – for blot at nævne nogle få emner.

Respons Når du linker videre, vil du se de omhyggeligt udarbejdede regler og anvisninger for tilbagemelding. Der kan virkelig læres noget. Kongstankerne her er at vise hensyn og samtidig være aktiv. Lærerne ved godt, at skrivere er følsomme og nærtagende individer.

Også en fysisk forfatterskole Hvis den digitale del ikke er nok, kan du blive en af 12 deltagere i endnu en skole, der starter 27. august. Kom til Strandboulevarden i Kbh, hos SAXO.com, seks torsdage om aftenen og bliv endnu klogere. Host op med 2.950 kr., og deltagelsen er din. Plus en måske tung pose transportpenge hvis du ikke bor i hovedstaden. Det må jeg lige tænke over. – Men hvis din økonomi måske heller ikke rækker til ovennævnte, fysiske træf, så vil deltagelsen i den digitale skole tage dit navn med i en ’lodtrækning om et forfatterskoleophold’, som der skrevet står.

Græd ikke, hvis du læser dette efter den 14. april. Som jeg har forstået det, er der mulighed for at være med i forfatterskoleforløbet ud over den dato. Der er dog ikke tale om feedback på afsluttede opgaver.

2 kommentarer:

 1. København, det er godt nok langt væk.
  Men Saxo, det er heldigvis ikke længere væk end min bærbare i sofaen.
  Tak for en spændende fristelse, Preben. Jeg har meldt mig; så må vi så se hvad der kommer ud af det.

  SvarSlet
 2. Kære Dorte H
  TAK for din kommentar. Vi mødes på SAXO.
  Også tak for dine mange blog-indlæg. Jeg fik især meget ud af det med Peter Rozovsky. Flot!
  Fortsat god påske!
  Preben

  SvarSlet